Psykoterapi

Psykoterapi og parterapi //

Har du brug for hjælp til at komme videre?

Stress og psykoterapi

Stress
Stressreaktioner er kroppens egen alarmberedskab. Kroppen reagerer, når vi kommer i udfordrende situationer, der kræver konstant tid, energi og opmærksomhed. Det kan være når noget sker pludseligt/uventet, hvis vi skal til eksamen eller ved et arbejdsmæssigt pres over en lang periode.

Kroppens stressreaktion består i, at vores autonome nervesystem sætter i gang, og derved øges produktionen af hormonerne adrenalin og kortisol. Det er hormonerne, der bringer vores krop i alarmberedskab. Formålet hermed er at skærpe vores sanser for at gøre os i stand til at handle hurtigt. Kroppens stressreaktion er altså hjælpsom, når vi skal præstere, men kun hvis det er i en kort periode. 

Vedvarende stress opstår, når situationer, der sætter vores krop i alarmberedskab og derved stresser os, ikke forsvinder. En sådan tilstand vil næsten altid være skadeligt for os, fordi vores krop ikke er skabt til konstant at være i beredskab i en længere periode ad gangen.

De typiske forekommende sygdomme som følge af længerevarende eller gantagne stressperioder er depression, angst og hjerte-kar-sygdomme

Behandling med psykoterapi
Gennem psykoterapi kan du få hjælp til at undersøge og bearbejde de underliggende årsager til, at du bliver ramt af stress. Denne proces og viden kan hjælpe dig til at få en bedre indsigt og forståelse for dig selv og hvad der er årsagen til din stress samt være med til at ændre dine handlemåder fremadrettet.

Du kan ringe alle dage og tidspunkter!

Kontakt mig uforpligtende på 2621 5786 - eller klik her

Praksis i København og Sorø
Jeg har har praksis på Vesterbrogade København og i Sorø, kan I selv frit vælge hvilke af stederne psykoterapien skal foregå.

Relaterede emner:
Psykoterapi - Depression - Angst